نحوه جریان کشی در گوشی ها

با سلام جريان كشي درگوشيهاي تلفن همراه:
جهت آشنايي با مبحث جريان كشي ابتدا ميزان جريان و جريان كشي در يك گوشي سالم مورد بررسي قرارخواهد گرفت.

براي اين منظور ميبايست ولتاژ وجريان منبع تغذيه را با توجه به ولتاژ و جريان باتري گوشي تنظيم كرد. (ولتاژ در حدود 7/3 و جريان 1 آمپر مناسب است.)
سپس باتري گوشي را خارج كرده و پراپ قرمز منبع تغذيه را به پين مثبت وپراپ مشكي را به پين منفي سوكت باتري در گوشي اتصال ميدهيم .
در یک جریانکشی متعادل وعادی میزان جریان قبلا از فشردن پاور صفر است با فشردن کلید پاور میزان جریان به صورت پله پله افزایش یافته و مرتب در نوسان و تغییر است دربیشتر گوشیها وقتیکه گوشی کاملا بالا آمد وروشن شد نهایتا تا 25/0آمپر (250 میلی آمپر ) میرسد بعد از مدت کوتاهی چنانچه از گوشی استفاده نشود LED های گوشی خاموش شده و به حالت آماده بكار Standbay)) ST.Bمیروددر این حالت در گوشیهای مختلف ما بین 00/0 تا 02/0 جریان نشان داده میشود.

نکته:درموردبعضی گوشیهامثل نوکیا95N امکان دارد در هنگام بالا آمدن گوشی حتی تا 45/0 نیز جریان بکشد که کم کم این جریان کم و کمتر میشودکه معمولا با 02/0 به حالت Standbay میرود 



جريان كشي در گوشيهاي معيوب و خاموش:
در صورت استفاده از منبع تغذيه به منظور جريان كشي ، تقريباً ميتوان تشخيص داد كه عيب به صورت نرم افزاري است يا سخت افزاري ، براي اين منظور ميتوان به صورت زير عمل كرد:
ابتدا ولتاژ روي باتري را خوانده سپس ولتاژ منبع تغذيه را به اندازه ولتاژ باتري تنظيم كرده پرابهاي مثبت و منفي منبع تغذيه را به پليتهاي مثبت ومنفي كانكتور باتري درگوشي متصل ميكنيم.
تذكر:
توجه شود درگوشيهايي كه داراي 3 و يا 4 پليت باتري ميباشند براي روشن كردن دستگاه در هنگام فشردن كليد پاورو اتصال پرابهاي منبع تغذيه يك لحظه پراب منفي منبع تغذيه علاوه بر اتصال با پليت منفي با پليت ( BSI) نيز اتصال پيدا كند.
معمولا پلیت وسطی BSIمیباشد
حالت اول:
چنانچه با اتصال گوشي به منبع تغذيه و قبل از فشردن كليد پاور ،گوشي مقداري جريان بكشد ( بيشتر از 100 ميلي آمپر)
نشانگر عيب سخت افزاري و وجود اتصالي و يا قطعه سوخته در برد گوشي ميباشد بايد توجه داشت كه در يك گوشي سالم معمولاً قبل از فشردن كليد پاور وروشن كردن گوشي جرياني كشيده نميشود
معمولا این حالت از جریانکشی که به جریانکشی قبل از پاور موسوم است حاصل آبخوردگی گوشی ویا وجود سولفاته و كثيفي در سطح برد همچنين هر گونه وجود اتصالي در مدارکه چه بعلت آبخوردگی و یا کثیفی برد ودر مواردی وجود قلع اضافی بر روی سطح برد و مابین پایه های آی سی ها میباشدکه باعث خاموشی گوشی و جریانکشی قبل اززدن کلید پاور شده است.
نکته:» چنانچه گوشی آبخورده است ابتدا مشکلات ناشی از آبخوردگی گوشی با ابزار شتستشو ودستگاه التراسونیک بر طرف شود سپس گوشی جریانکشی شود.
در هر صورت چنانچه با اتصال گوشي به منبع تغذيه و قبل از فشردن كليد پاورگوشی جریان بالایی بکشد ویا کلا اتصال کوتاه نشان بدهد قطعاتی که به صورت مستقیم از مثبت سوکت باتری استفاده میکنند میتوانند باعث این مشکل شوند مانند: PF _آی سی تغذیه (در گوشیهای جدید نوکیا (RETU , TAHVO آی سی تغذیه و آی سی زنگ در گوشیهای سونی اریکسون –
آی سی شارژ و ملودی در گوشیهای سامسونگ باعث جریانکشی قبل از فشردن کلید پاور میشوند.

نکته:معمولا در این حالت چنانچه میزان جریان کشیده شده بالای 20/0 باشد خود قطعه معیوب داغ میکند و باعث میشودذ تشخیص عیب راحت تر وسزیعتر انجام شود.
مثلا: چنانچه به آیسی pf مشکوک شدید ابتدا این آیسی را از برد خارج کنید چنانچه میزان جریانکشی بعد از خارج سازی pfتغییر قابل توجهی کرد میتوانید به خرابی یا نیم سوز شدن این آی سی مطمین شوید که میبایست جهت رفع عیب pf تعویض شود.

نکته: وجود سولفاته و كثيفي در سطح برد وحتی سوکتها خصوصا سوکت شارژ وسوکت LCD نیز باعث این حالت میشود.


حالت دوم:
اگر با فشردن كليد پاور، مقداري جريان كشيده شود و سپس جريان ثابت شود نشانگر وجود لحيم مردگي ( سردي لحيم) در مدار و يا خرابي كريستال دستگاه ميباشد. كه در مورد لحيم مردگي با هیترکشی همراه با فلکس در سطح قطعات برد مشكل بر طرف خواهد شدالبته در بعضی موارد میبایست کلا آی سی مربوطه ریبال شود یعنی ای سی برداز برد جداسازی و مجدد بعد از شابلون زدن جایگذاری شود.
در ادامه چند نکته تجربی اشاره خواهد شد:
1- در اکثر گوشیها چنانچه گوشی 02/0 یا20 میلی آمپر ثابت جریان بکشد نشانگر وجود سردی لحیم در RAM , CPUمیباشد که میبایست این آی سی ها هیترکشی شود.
نکته : از انجاییکه ای سیهای قسمت کنترل وپردازش مثل:cpu, ram, flash به حرارت زیاد حساسندمیزان هیتر کشی این آی سی ها نیز با بقیه متفاوت است در مورد این آیسی ها میبایست با حرارت کمتر ومدت زمان کوتاهتر از هیتر استفاده کرد با استفاده از فلکس در این حالت مدت زمان هیترکشی را میتوان تا زمان برداشته شدن یک قطعه smd از کنار آنها ادامه داد حداکثر 10 تا 15 ثانیه

2- چنانچه گوشی با زدن پاور 01/0 ثابت جریان بکشد و روشن نشود ویا فقط یک استارت کوچک بزند معمولا کریستال RTC یا همان کریستال ساعت خرابست که میباست بررسی شود البته در بعضی موارد مشکل نرم افزاری نیز میتواند باعث این حالت شود که میبایست گوشی فلش شود.

3-در گوشیهای خاموش جریان ثابت 02/0 تا 04/0 در بعضی میتواند مربوط به آی سیFLASH باشددر اینصورت ابتدا هیترکشی با فلکس کنید چنانچه نتیجه نگرفتید این ای سی را ریبال کنید.


حالت سوم:
چنانچه با فشردن كليد پاور، مقداري جريان كشيده شود سپس جريان صفر شود در اين صورت اغلب عيب نرم افزاري است وگوشي مي بايست فلش شود.

نکته: در گوشیهای سونی اریکسون چنانچه در تست جریانکشی با فشردن پاور مابین 07/0 تا 10/0 آمپر بکشد سپس جریان صفر شود معمولا ماژول RF مشکل پیدا کرده که میبایست این ماژول ریبال شود. 


حالت چهارم:
و در نهايت اگر با فشردن كليد پاور هيچ جرياني كشيده نشود، نشانگر خرابي كليد پاور ويا قطعي در مدارخصوصاً مسير كليد پاور تا آی سی تغذیه ميباشد.
در گوشیهای نوکیا در این مورد علاوه بر پاور ومسیرش - مسیر BSIسوکت باتری تا آیسی تغذیه ودر موارد نادر اسیلاتور اصلی osc نیز بررسی شود که ایراد در این مسیرها نیز میتواند باعث شود گوشی جریان نکشد وروشن نشود.


نكات: 
1- تست جريان كشي چنانچه كليد پاور را زديد در اين حالت هر جرياني كه كشيده شود چه كم و چه زياد نشانگر اينست كه حداقل كليد پاور سالم است.

2- در گوشيهاي معيوب ، جريان كشي بالاي 100 ميلي آمپر ميتواند در اثر خرابي آي سيPF يا تغذيه ويا وجود سولفاته شديد و كثيفي در مدارتغذيه و شارژ گوشي باشد.

3- در گوشيهاي معيوب چنانچه جريان كشي غير طبيعي و بالا باشد 15/0 تا20/0 آمپر( بين 150 تا 250 ميلي آمپر) معمولا بعد از چند ثانيه قطعه خراب داغ خواهد شد و اين موضوع تشخيص محل خرابي را ساده ميكند. 
وجود سولفاته و كثيفي در سطح برد همچنين اتصالي در مدار از عمده علل جريان كشي غير معمولي ميباشد.

4- چنانچه با اتصال گوشی به منبع و فشردن پاور گوشی چشمک زد ویا تا مرحله ای از روشن شدن رسید معمولا ایراد نرم افزاری است البته در مواردی کریستال RTC نیز میتواند دخیل باشد.

5- خرابی واتصالی یا کثیفی در سوکتها خصوصا سوکتLCD و سوکت شارژ معمولا جریانکشی گوشی غیر استاندارد و بالاتر از حد معمول را باعث میشوددر این حالت میبایست از نظر اتصالی وکثیفی این سوکتها بررسی شود. 

6-در تست جريان كشي در حالتيكه گوشي خاموش است و كليد پاور فشرده نشده چنانچه ميزان جريان كشيده شده کم و زير 50 ميلي آمپر (05/0 آمپر) باشد ايراد میتواند نرم افزاري نیز باشد.

7- در گوشیهای نوکیا چنانچه با زدن پاور گوشی ما بین 08/0 تا 12/0 ثابت جریان میکشد وگوشی روشن نمیشود احتمال ایراد در آیسی های RETU , TAHVO زیاد است که مناسبتر است این دو ای سی ریبال شود چنانچه نتیجه نداد تعویض شوند.

8- در مورد ای سی های چسبی دقت شود هیچگاه این ایسیها جهت رفع مشکل هیتر کشی با فلکس نشود چراکه فایده ای ندارد و باعث میشود مشکل بیشتر شود در مورد ایسی های چسبی تنها میتوان انها را با حلال چسب مناسب تعویض کرد.

نحوه جریان کشی در گوشی ها

ایسی های موبایل را چطور بشناسیم

گوشی ,چنانچه ,پاور ,جريان ,جریان ,سی ,آی سی ,منبع تغذيه ,در گوشیهای ,جريان كشي ,كليد پاور ,مقداري جريان كشيده ,پاور، مقداري جريان ,كليد پاور، مقداري

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


aplica rahnama بروز نت مجله دلتا امنیت 2015 85067891 Ralph's collection وبلاگستان بازی و برنامه softbookfree
دزدگ